2011. április 8., péntek

Gólyák és békák

Kép:ujasag.allatvilag.net

Az oviból hazafelé általában megállunk játszani a templomkertben. Kópé megtanított egy kis játékot nekem és Picúrnak. (Utóbbi aztán inkább kavicsokat rakosgatott, így csak én maradtam a csapatban.) Ezt igazából sokkal többen kellene játszani. Egy gyerek a gólya a többi a béka. A többi most csak én voltam. Békaugrásban kell menekülni a gólya elől. Persze épp brekegve próbáltam eliszkolni, mikor jött a Plébános, így minden méltóságomat elvesztve rebegtem egy dicsértessék-et. Láttam, hogy röhög, hiába fordult el.

Tehát a játék:
Gólya:- Volt-e itt az úr?
Békák:- Volt.
-Vitt-e valakit?
-Vitt.
-Kit?
-Sárit és Katit.
-Sirattátok-e?
-Sirattuk.
-Hogy?
-Így, úgy, amúgy. Szentkirályi kuttykurutty.

Amint vége a felelgetésnek, a gólya féllábon ugrálva, megpróbál elkapni egy ugrándozó békát. Ha sikerült, a békából gólya lesz és már ketten próbálják elkapkodni az ugrálókat.
Mivel Picúr nem játszott, így mi csak szerepet cseréltünk.

2011. április 6., szerda

Húsvétváró nyuszik

Minden évben megfogadom, hogy több húsvéti Praktika magazint nem veszek (meg karácsonyit se), mert van egy rakat, olyanok is, amikből még semmit sem készítettem el. Azokból is lehetne ötleteket meríteni. Észérvek vannak, nem kell keresnem. Mégis elcsábulok. Megvettem, mert tetszett a....meg tudom magyarázni.
De legalább fel tudok mutatni valamit! Megvarrtam a nyuszikat, amik szerepeltek az újságban. Persze rögtön kettőt, hogy ne legyen veszekedés. Igaz, lekicsinyítettem a szabásmintát, de így is jó lett.

2011. április 5., kedd

Bors néni - Kolibri Színház

Apuci évek óta mindenkinek azt mondja, 7 év van köztünk. Ha valamiben igaza van (nekem pedig nem- megesik az ilyen, ha nem is sokszor), felhívja a figyelmem, hogy 7 év, az 7 év.
Fogalmam sincs, honnan szedte, hogy 7 évvel idősebb nálam, hisz csak 5 és fél évvel, de ne veszekedjen az ember lánya a férjével, főleg ne ilyen témában. :D
Aztán nem olyan régen rájött a pontatlanságra és annyira próbálja észben tartani, hogy a szülinapomon 1 évvel többet mondott, mint a valóság. Azt hittem szívritmuszavarom van. Aztán megvigasztaltam magam, mert Kópéval színházba mentünk, Bors néni 80. születésnapját ünnepelni.

Gyerekkoromban csak a tévében láttam az előadást. Akkor még Dayka Margit játszotta Bors nénit. Nagyon tetszett. Így élőben is akkora élmény volt, hogy leírni nem nagyon lehet. Elég az hozzá, hogy végignézve a nézőtéren a szülők is fennhangon énekeltek, utánozták Titillát a macskát, lázasan próbálták elérni a holdat és a napot. Jövőre elvisszük rá Picúrt is, mert Kópé szerint ezt neki is látnia kell.

2011. április 2., szombat

Húsvéti dekoráció

-Örülök anya a Bádogembernek, de nem gondolod, hogy itt lenne az ideje foglalkozni a Húsvéttal?





Kartonból kivágtam a nyusziformákat. Filccel rajzoltunk szájat, fület, szemet és ragasztottunk rá piros orrot és vattapamacsot farkincának. Egy-egy csipesz lett a tappancsuk.

Nézd meg ezeket a dekorációs ötleteket is: répák papírból;
                                                                  nyuszik fakanálból;