2010. május 20., csütörtök

Nyári programok gyerekeknek

Sokszor hallottam már, hogy milyen mániákus dolog állandóan listákat gyártani. Persze a célnélküli listakészítést én is esztelen dolognak tartom. pl, nem vezetek listát arról, hogy az utcán hol vannak kátyúk, melyik szomszéd mikor tereget, vagy a szomszéd boltba mikor és mennyien lépnek be. De a saját teendőimről, feladataimról, céljaimról vannak listáim. Azt már én is elismerem, hogy kicsit beteges dolog volt a határidőnaplóba bejegyezni, hogy el ne felejtsek listát készíteni a ...Na de hagyjuk is.

Jelenleg arról készítek listát, hogy nyáron milyen szórakoztató tevékenységeket fogok Kópéval és Picúrral művelni. Ez a lista nem az itthonról kimozdulós, strandolós, barátnőlátogatós programokat tartalmazza (van olyan listám is), hanem az itthoniakat, amik kapcsolódnak a nyárhoz, a meleghez. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de azért jó előre összegyűjteni az ötleteket.

- fagyyikészítés (már van hozzá eszközünk is!)
- hajtogassunk legyezőt
- süssünk muffint
- készítsünk limonádét
- jégkockák, nemcsak kockaformában (ezt már azt hiszem feltettem korábban: van szív alakú, meg puzzle forma is. Ha szörpöt is rakunk a vízbe, színes jégfiguráink lesznek.)
- papírsárkány készítés, festés
- ügyeskedés labdával (ezt már persze lenn a kertben)
- homokvár építés
- turmix friss gyümölcsökből
- natúr joghurtból gyümölcsjoghurt friss gyümikből
- gyümölcssaláta
amit Kópé a leginkább vár:
- medencézés az erkélyen (2 m2 az erkély, a medence 1 m átmérőjű, úgyhogy a felét elfoglalja. Azért biztos izgalmas lesz ez is.)

Remélem, még eszembejut néhány dolog.


kép:tutitippek.hu

Nincsenek megjegyzések: