2010. június 17., csütörtök

Ehető?

Arra már elég korán megtanítottam Kópét (és jelenleg folyamatban van a téma Picúrnál is), hogy nem lehet megenni akármit, amit találunk, még akkor sem, ha az nagyon hasonlít valamire, ami ehető. Magyarul: nem szabad megenni bogyókat, füveket stb, csak, ha én megengedem.
Az erkélyen minden nyáron fűszernövényeket termesztek, amiket nagy élvezettel kóstolgatnak a gyerekek. (Anya ehető a slidling?- snidling a szerk.) Apuci nem állt meg a bazsalikom, kakukkfű, oregano és egyéb fűszernövények termesztésénél. Ő paradicsomot, retket és spenótot akart, ja meg répát. Hogy teljes legyen a kép 2négyzetméternyi erkélyünk van. De miért is kellene nekem ezért vitatkozni, vagy lázadozni. Megegyeztünk, maximum mekkora lehet az ő kertje és onnantól rá volt bízva a téma.
Azóta Kópéval ápolgatják a kis kertet. Locsolnak és lesik, hogy nőnek a finomságok. És minden második kérdés: és ez ehető?
(Remélem! Ha összeszámoljuk, mennyibe került a láda, a föld, a palánták, abból már egy biokertész hetente házhoz szállítaná a termékeket, de ez legalább a miénk.)

Nincsenek megjegyzések: