2011. február 12., szombat

Farsangi jelmezek




-Kópé mi akarsz lenni a farsangon?
-Függöny.
-Függöny?
-Vagy babakocsi.
-Akkor rakjuk be a Maszkabál dvd-t!

Kis beszélgetés után, amit itt nem részleteznék, megegyeztünk, szakács lesz. Aztán, hogy bonyolítsam a dolgokat, beszereztem egy pók jelmezt. Sokkal jobb, mint a szakács. Szerencsére ezt nemcsak én, Kópé is így gondolta- nem beszélve arról, hogy nem kell semmit varrnom.
Másnap ovi után közölte Kópé, nem lehet pók, mert az nem szerepel egyik magyar népmesében sem. Ezt az óvónő meg is erősítette. Ebben az évben témája van a farsangnak.
Aki kicsit is ismer, tudja, engem nem olyan fából faragtak, hogy csak úgy feladjam a dolgokat. Így a lehető legkézenfekvőbb megoldást választottam: google, "pók magyar népmese". És kidobta Erdélyi János gyűjteményét, amit 1855-ben a híres Heckenast nyomdában nyomtattak. Az egyik mesében kulcsszereplő egy pók. "Nyomtatás"
És olyan büszke voltam magamra.

Kópé! Felolvasta óvónéni a pókos mesét?
Igen.
A többiek milyen jelmezt választottak?
Sárkány, tündér, cowboy, nyalóka.
Vá-vá-vááárj! Cowboy??? NYALÓÓÓKAAA??? Azok melyik magyar népmesében voltak?
Az óvónénik meggondolták magukat, nem muszáj népmese szereplőnek öltözni.

Két ötletes tavalyi jelmezt említenék azoknak, akik otthon készíthető dolgokban gondolkodnak:

KÉMÉNYSEPRŐ
Fekete nadrág, póló - kis fekete zakóval. Az egyik kezében feketére festett üvegmosó kefe volt a kisfiúnak és természetesen az arca is maszatos volt.

BÚVÁR
búvárszemüveg +
papírból békatalp, gumival erősítették a kisfiú bokájára !
Hátán egy műanyag palack, amit alufóliával vontak be, két gumival keresztben erősítették fel. Az oxigén palackból egy csövön keresztül lehetett levegőt venni. (arra már nem emlékszem, milyen volt a csutora)


Nincsenek megjegyzések: