2010. április 1., csütörtök

Tavaszi kirándulás 3.- Éjszakai őrjárat

A most következő bejegyzésemben nem kívánok tippeket adni a gyerekekkel történő hasznos időtöltésre. Mert az éjszaka leghasznosabb időtöltése az alvás. Kár, hogy ezt nem minden gyerek tudja...
Egy kis életkép:

Helyszín: a szállodai szoba
időpont: éjfél után
Szereplők: Anya-én
Apa- Apuci
kisfiú- Kópé
és a beszpídezett kislány- Picúr
hallgatólagos résztvevők: a szálloda többi lakója. átlagéletkor 75 év

Mindenki alszik. A kisfiú a sátrában (igen, ez egy szobai sátor és ő ott alszik. Nyaralunk, mindent szabad.) A zárójeles utolsó mondatot a kislány komolyan veszi. Szülei közt felébred és úgy dönt, vége van az éjszakának. Teljesen vége. Szülei arra ébrednek, hogy a kislány fennhangon magyaráz, Csippcsipp csókát játszik és egyéb, számára szórakoztató tevékenységbe kezd. Az apa első megdöbbenése után rögtön az anyát kezdi hibáztatni:
- Mit adtál neki vacsorára? Kávét?
Az anya nem tud magához térni a döbbenettől, mert időközben a kislány az ágyról lemászva testvérét, a kisfiút veszi célba. Szerencsére csak mutogat rá, nem nyúl hozzá. Igaz, a sátrat rendesen megrángatja. Mindezek után a cipők, bakancsok mellé telepszik és azokat a szoba távoli szegleteibe próbálja hajigálni.Sikerrel. Kacag.
Apuka új verziót eszel ki:
-Biztos a sütemény, amit adtál neki.
Anyuka: -3 falat? És mi volt benne gyorsító?
Apuka berakja a kislányt a saját ágyába. A szülők együttes erővel próbálják csitítgatni.
A kislány torkaszakadtából üvölteni kezd. Ezt a szülők 2 percig tűrik.
Majd apuka kiveszi a kislányt az ágyból. Nagyon ideges. (az apuka) Megfenyegeti a kislányt, hogy kirakja az erkélyre. Ez a kislányt nem hatja meg, az Apuka kezében ülve a függönnyel kezd játszani. Mikor ennek apuka végetvet, ordít. És kiabál és reklamál.
Aztán apuka énekelni kezd. Sajnos a repertoárja a Bóbitára korlátozódik és ezt a kislány nehezményezi. Ordít.
Aztán apukának eszébe jut még egy dal, a kiskarácsony. (nem röhögni!!!!) és azt kezdi dalolni. Kislány megnyugszik, kicsit még nyöszörög, végül elalszik.
8ig szunya. Király.

Nincsenek megjegyzések: