2011. január 15., szombat

Földvirág






Képek: http://viragom.blogspot.com


Előző bejegyzésemben már érintettem a szerencsét hozó szokásokat (malac kontra tyúk), de a szerencséből sosem elég, így rátettünk még egy lapáttal. Megpróbálunk 4 levelű lóherét növeszteni.

Még a Mikulás hozta ezeket a földvirágokat a gyerekeknek, de akkor a Luca-búza ültetés volt soron, így halasztottam ezt a csíráztatást. Ez a kis földkupacba ültetett magocska egyébként 2005-ben (?) formatervezési nívó-díj nyertes lett. Igai környezetbarát ajándék. Arra, hogy a kis magból nem 3, hanem 4 levelű lóhere nőjön elég kicsi az esély, de azért hátha. Picúré körömvirág lesz, ha minden jól megy. (kipróbálnám a mini napraforgót is!)

Itt azért elmesélnék egy kis történetet. Picúrra elég sokat vártunk, hogy végre beköltözzön a hasamba és ugyanígy várta a kistestvér jelentkezését É. barátnőm is. Néha már röhögtünk a sikertelenségünkön és elég tanácstalanok voltunk. Egy tavaszi délután a homokozó mellett épp arról beszélgettem Kópéval és a körülöttünk lévő gyerekekkel, hogyan is kell 4 levelű lóherét találni. Én a türelem és kitartás mellett érveltem. Odajött É. és közölte, szerinte tévúton járok. 4 levelűt nem keresni kell, hanem találni. És viccből demonstrálni akarta az elméletét, lehajolt és kikapott egy lóherét. Egy 4 levelűt!!!! A gyerekek csodálkoztak, majd otthagytak minket, akik szólni se nagyon tudtunk a meglepetéstől. É. elrakta a 4 levelűt a pénztárcájába. Hogy a történet kerek legyen elmondom, pár hét után mindketten viruló kismamák lettünk és 3 nap eltéréssel születtek a gyerekeink. (neki ráadásul ikrek! és holnap lesz a nagy nap: Boldog szülinapot Eszti és Ádám!)

Nincsenek megjegyzések: