2010. január 10., vasárnap

Mazsola és a pizza



Ma bábszínházban jártunk. Mazsolát néztük. Nagy kedvenc nálunk a zöld kismalac. Már többször láttuk bábszínházban is és dvd-n is megvan. Bevallom, bennem is kellemes emlékeket ébreszt. Megtaláltam az egyik régi Mazsola könyvemet, amiben még fekete-fehérek a fényképek. A délutáni alvás után elő is vettük a gyurmakészletet és megpróbáltuk megformálni a szereplőket. Együtt csináltuk, persze a fiam útmutatásai szerint. Ő szúrta ki a nyuszikat is a gyurmából. Rögtön hármat, mert "Manócska mondta a mesében, hogy Fülöpkének sok testvére van".

Megkérdeztem, szerinte melyik rész volt a legviccesebb. Kettőt említett: 1. amikor Mazsola nem akart aludni délután, de mikor Manócska odanézett, akkor mindig úgy tett, mintha meg se moccant volna. 2. Vicces volt, mikor Mazsola nem akart fürdeni.
Ezek a vicces jelenetek nálunk is elő-előfordulnak.
Nagy nevetés volt még, mikor elcsúszott Mazsola és barátja Egérke a jégen, így eljátszottuk a kis gyurmafigurákkal ezeket a jeleneteket. Aztán gyúrtunk farkast, meg bokrokat és lassan teljesen átalakult a mi mesénk. Eltűnt Mazsola és eltűnt Manócska. Viszont sütöttünk gyurmapizzát a farkasoknak.

Nincsenek megjegyzések: